MARLENKA international s.r.o. – středa 16. května 2018, cca od 14:00 hod. – čas je pouze orientační, včas bude upřesněn; http://www.marlenka.cz/

Máte jedinečnou možnost nahlédnout do "kuchyně" a podívat se, jak se vyrábí na unikátní výrobní lince medové dorty MARLENKA® a také na to, jak se vyrábí kuličky MARLENKA a další výrobky.

Během prohlídky budete seznámeni s historií a vývojem společnosti MARLENKA international s.r.o. a ochutnáte všechny výrobky, včetně originální kávy MARLENKA Café. Výrobní proces je vázán aktuálním výrobním plánem a je nezávislý na prohlídce. Proto není možné předem zaručit, kterou část produkce během ní uvidíte.

A na závěr prohlídky si za zvýhodněnou cenu můžete medové výrobky MARLENKA® také zakoupit.  

dsc_0599    dsc0080  516    kompozice-v2-uprava-1046-517-361-1

        

Zoologická zahrada Ostrava - středa 16. května 2018, cca od 14:00 hod. – čas je pouze orientační, včas bude upřesněn; http://www.zoo-ostrava.cz/

S rozlohou 100 hektarů se jedná o druhou největší zoologickou zahradu v České republice, kde lze shlédnout až 4000 zvířat.

Zoologická část je rozšířena o tři botanické stezky, které otevírají návštěvníkům doposud nepřístupné části areálu zoo a přímo je propojují se zoologickými expozicemi.  K dispozici je i safari, zahrnující 3 výběhy na rozloze téměř 6 hektarů. Dále lze shlédnout pavilony šelem, medvědárium, ostrovy primátů, pavilon tlustokožců, voliéry dravců a dalších ptáků. Nejcennějšími chovanými zvířaty jsou vzácné druhy lemurů.

Zajímavým zpestřením prohlídky zoo je v období hlavní návštěvnické sezony komentované krmení vybraných druhů zvířat.

   zoo2    zoo1zoo3     zoo4                             

Prohlídka Ostravy – centrum - středa 16. května 2018, cca od 14:00 hod. – čas je pouze orientační, včas bude upřesněn; https://www.ostravainfo.cz/

Ostrava je rozlohou a svým celkovým počtem obyvatel třetím největším městem České republiky. Má strategickou polohu - nachází se 10 kilometrů jižně od státní hranice s Polskem a 50 kilometrů západně od hranice se Slovenskem. Město leží v údolí mezi Beskydy a Jeseníky, v tzv. Moravské bráně. Značnou část jeho území pokrývají lesy, parky a další zeleň - na jednoho obyvatele města ji připadá 30 m². Je zde přes sto třicet významných krajinných prvků, tři přírodní rezervace a čtyři přírodní památky.

Ostrava nabízí celou řadu kulturního a společenského vyžití. Místní divadla patří k nejlepším scénám v zemi, Galerie výtvarných umění Ostrava a galerie Plato jsou respektovanými institucemi s vytříbenou dramaturgií výstav.

city2 city4  city5  city1

 


© 2020 VŠB-TU Ostrava