Instrukce pro psaní příspěvku

  • Maximální rozsah příspěvku je 8 stran.
  • Jazyk příspěvku: čeština, slovenština, angličtina
  • Formální náležitosti příspěvku jsou uvedeny v šabloně: formát DOC, 55kB
  • Termín pro zaslání příspěvku je: 20. 6. 2015
  • Adresa pro zasílání příspěvku: ivana.vankova@vsb.cz

Příspěvky budou přijímány v českém, slovenském a anglickém jazyce. O zařazení příspěvků do programu konference rozhodne vědecký výbor. Všechny příspěvky budou vydány na CD, které je součástí sborníku abstraktů (sborník má přiděleno ISBN).

Příspěvky napsané v anglickém jazyce budou postoupeny do recenzního řízení a posouzeny dvěma recenzenty. O přijetí či nepřijetí příspěvku do sborníku příspěvků rozhodne, na základě posudků a na základě upraveného příspěvku podle posudků, vědecký výbor konference. Příspěvky budou vydány ve sborníku s ISBN a ISSN. Sborník příspěvků bude vydán po ukončení konference. Sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference Veřejná ekonomika a správa 2015 bude odeslán do Thomson Reuters pro indexaci v databázi Web of Science.
Vybrané příspěvky, posouzené vědeckým výborem konference, budou dále doporučeny v rozšířené verzi k publikování ve vědeckém časopisu Ekonomická revue - Central European Review of Economic Issues, který je tradičním časopisem vydávaným na Ekonomické fakultě VŠB-TU Ostrava. Časopis je uznán Radou pro výzkum, vývoj a inovace pro účely hodnocení výzkumné činnosti v České republice a je rovněž indexován v databázích EBSCO a EconLit. Článkům publikovaným v časopise je také přidělována reference doi.
Příspěvek by neměl přesáhnout rozsah 8 stran včetně výsledků, obrázků, tabulek a seznamu literatury. Příspěvek by měl mít následující strukturu: název, abstrakt (max. 150-200 slov), klíčová slova (3-5 slov), JEL klasifikaci, úvod, data a metodologie, výsledky výzkumu, závěr a odkaz na literaturu. Organizátoři si vyhrazují právo vrátit příspěvek autorům, pokud nebude odpovídat šabloně pro psaní příspěvku.

 


© 2020 VŠB-TU Ostrava